Prijzen...

Hieronder treft u een conserveringsvoorstel en een kostenraming aan. Deze zijn om u een idee van de (vele) mogelijkheden van FRAAI Textiel & Restauratie te geven. Natuurlijk is ieder textielobject anders, en ieder object vereist daarom een andere aanpak. De prijzen die hieronder genoemd zijn dienen dan ook slechts ter indicatie. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Klik hier om het conserveringsvoorstel en de kostenraming als pdf-bestand te downloaden.


Conserveringsvoorstel:

nr: 19092006-13

Object: Stoplap

Een lap borduurlinnen (10dr/cm) van 25cm x 25cm is met rood garen met een rijgsteek in 9 gelijke vakken verdeeld. In het eerste vak is met kruissteken EvS en 1922 geborduurd. We mogen er van uitgaan dat de cijfers voor het jaar van borduren staan en dat de letters de initialen van de maakster zijn. 5 vakken zijn gevuld met stoppatronen en in 2 vakken is een werkelijke stop gemaakt. Alle patronen zijn gemaakt met rode en/of blauwe borduurgaren. De lap is afgewerkt met een festonsteek.


De staat:

De lap verkeert in zeer goede staat, ook het stop werk verkeert in goede staat. Op de lap zijn wel een aantal vlekken aanwezig. Langs de bovenrand zijn de festonneersteken met de draden van het borduurlinnen los over een afstand van 1,2 cm.


Conserveringsvoorstel:

Proeven hebben uitgewezen dat droog reinigen van de vlekken enig gewenst resultaat oplevert. De vlekken zullen niet helemaal verdwijnen maar het is aan te bevelen om de vlekken zoveel als mogelijk te verwijderen.
Daarna kan de lap worden opgenaaid om te worden ingelijst. Tijdens het opnaaien zullen de losgeraakte draden worden vastgezet.


Kostenraming:

Voorbereiding

Min 15

Schoonmaken

Min 15

Opnaaien

Min 40

Vastzetten beschadiging

nvt.

Totale werktijd

70 min. a 49 = 57,15

Materiaal

                              5,00

Totaal bedrag

                            62,15

Bovengenoemde bedragen zijn inclusief de verschuldigde BTW. Ingeval, door nu niet voorziene omstandigheden, tijdens de werkzaamheden mocht blijken dat er meer uren nodig zijn dan geraamd, wordt er contact met u opgenomen en overleg gepleegd betreffende reden en/of noodzaak tot het gebruik van extra uren.
Wanneer het werkelijke aantal uren lager is dan geraamd, zullen alleen de werkelijk verbruikte uren in rekening worden gebracht.


Indien u meer informatie wenst of zelf een offerte aan wilt vragen, kunt u het contactformulier op de contact-pagina invullen.